1. nepal_vertKennismaken: In een vrijblijvend gesprek maken we kennis, bespreken we wensen en mogelijkheden.
  2. Interviews: In een voor u vertrouwde omgeving vinden de interviews plaats. Het aantal interviews bepaalt uiteindelijk hoe uitgebreid het boek zal zijn.
  3. Schrijven en opmaken: Ik schrijf de teksten uit, voeg foto’s en andere afbeeldingen toe waar kenmerkende en dierbare zaken op staan en biedt het geheel aan om nog de laatste wijzigingen in aan te brengen.
  4. Drukken: Van een eenvoudige uitgave tot een fraaie luxueuze druk, van één exemplaar tot een veelvoud.
Klaar! Het beschreven levensverhaal krijgt u in handen als boek én als digitaal pdf-document.  

Kennismaken

Voor we beginnen aan het beschrijven van een verhaal voeren we een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarbij we kijken of het klikt. Ik vind het belangrijk de hoofdpersoon goed te leren kennen, te weten waar hij of zij vandaan komt, hoe iemand is opgegroeid. Dat helpt me om me goed in te leven; om de interviews goed voor te bereiden en een zo volledig mogelijk verhaal te schrijven. In dit gesprek komen de wensen en mogelijkheden met betrekking tot de uitvoering van het verhaal en het boek aan de orde

Interviews

In een voor u vertrouwde omgeving vinden de interviews plaats. . Ik teken ervoor dat ik daar vertrouwelijk mee omga. Het aantal interviews bepaalt uiteindelijk hoe uitgebreid het boek zal zijn. In deze gesprekken kan de geïnterviewde me alles vertellen. Maar te alle tijden kunt u ervoor kiezen om beschrijvingen uit de tekst te schrappen. Voordat het volgende interview plaatsvindt biedt ik u een verslag van het voorgaande ter correctie aan.

Schrijven en opmaken

Nadat de interviews zijn afgerond schrijf ik de teksten uit naar een volledig verhaal, voeg foto’s en andere afbeeldingen toe waar kenmerkende en dierbare zaken op staan. (Ik kan voor u de benodigde documenten inscannen.) Vervolgens bied ik daarna het geheel nog eens aan om eventueel de laatste wijzigingen of toevoegingen in aan te brengen. In deze fase bespreken we de afwerking en de vormgeving van het boek, wat voor elk verhaal uniek is. Ik ben vormgever van beroep, dus ik zorg ervoor dat het geheel er mooi en professioneel uit komt te zien.

Drukken

Van een eenvoudige uitgave tot een fraaie luxueuze druk, van één exemplaar tot een veelvoud. De afwerking en het aantal te bestellen boeken gebeurt in overleg. Nabestellen is altijd mogelijk.     © 2015 – Anna Bakker, levensverhalen.nu